Banbeskrivning

Älmtamåla Barntriathlon

Dricka och mat
Under cykelloppet finns två vätskekontroller, den första efter 3 km och den andra efter 5 km, här får du vatten och marshmallows. Passa på att ge din kropp lite dricka och energi mellan ansträngningarna. Efter loppet bjuder vi på saft, bulle och korv. Det finns enklare mat, fika och dricka att köpa vid skolan på kvällen både för deltagare och publik.

Banor
Simning – Startlinjen går vid vattenlinjen mellan bryggorna. Det finnas en röd triathlonboj utlagd i sjön, med en lina från stranden till bojen. Bojen ska rundas på högersidan/utsidan, du ska således simma moturs, med vänster axel inåt mot linan. När du rundat bojen följer du linan tillbaks till stranden. På bryggorna kommer föräldrar och funktionärer stå för att snabbt kunna ingripa vid behov. Det är tillåtet för föräldrarna att simma med sina barn om de känner sig osäkra. Det går bra att använda flythjälpmedel som t.ex. simdyna.

Cykel – Cykelbanan är skyltad med pilar på skyltar. Vid svåra svängar och vägkorsningar finns funktionärer. En förcyklist och en eftercyklist följer gruppen. Vi vill gärna att föräldrarna cyklar med sina barn under cyklingen.

Från växlingsområdet vid badplatsen cyklar barnen vänster på grusvägen för att längre fram ta höger mot Helen Svenssons gård. Vid den stora ladugården svänger de vänster ut på asfaltsvägen mot Spetsamåla, väg 689. Efter 3 km, i korsningen i Spetsamåla finns en vätskekontroll. Efter den fortsätter banan till höger, på grusvägen mot Älmtamåla. Framme vid växlingen strax innan Ken Svenssons gård kan barnen dricka, äta marshmallows och byter till löpning.

Cykelbanan kommer att vara markerad med vita pilar vid alla korsningar där du ska svänga. Viktigt är att deltagarna får hjälp av en målsman att följa gällande trafikregler – loppet körs på trafikerade vägar utan någon avspärrning.

Löpning – Från växlingen tar man sig igenom Ken Svenssons gårdstun, över ängarna till baksidan av Älmtamåla skola och till framsidan där målgången är. Se kartan över banan.

Karta över banan

Växlingsområde
Vi har valt att lägga växlingsområdet intill badplatsen. Vid incheckning kontrolleras cyklarnas bromsar samt att hjälmar, hakremmar och knäppen är hela och CE-märkta. Cyklarna märks med ett nummer på en klisterlapp innan den placeras vid växlingen. Uthämtning av cykel görs efter avslutat lopp mot uppvisande av nummerlappen, detta sker vid växlingsområde från cykel till löpning – släng den inte!