Träning för ungdomar 13-17 år (2021)

Hej och välkomna till vår nystartade träningsgrupp för ungdomar. I sommar kommer vi hjälpa er ungdomar att komma igång med triathlonträning som består av simning, cykel och löpning. Eftersom det inte blir någon tävling i år heller kommer målsättningen med träningen vara att röra på sig, ha kul, och med förhoppning kunna bättra på både kondis och muskelstyrka till vår avslutande träningsvecka 30 – Detta vill vi erbjuda er ungdomar helt gratis!

Vi kommer dessutom erbjuda lånecyklar och våtdräkter som har anskaffats för att prova på hur det känns olika hjälpmedel.

Vi vill helst att föräldrar ska vara med då all träning sker på egen risk (och det ger en möjlighet till träning för er också).

V. 20-22 är det meningen att ni själva ska börja vänja kroppen vid träning. Stick ut och spring, cykla eller något annat som känns bra. Om ni är ovana vid denna typ av träning, börja då försiktigt.

V. 23-29 torsdag och söndagar kommer vi att bistå med upplägg, tips och förhoppningsvis ett riktigt bra träningspass. Om vi blir många så kommer vi dela upp oss i mindre grupper för att kunna få ut mer av träningen.

OBS: Vi kommer följa restriktionerna noga och bara samlas om det är tillåtet.

Mer info om träningen kommer finnas på facebook-gruppen ”Träning Holmsjö Triathlon”.

Ni kan även gå in på vår hemsidan Holmsjötriathlon.se.

Har ni frågor så går det bra att kontakta mig Krister Fransson på 0768-891590 eller på vår mail info@holmsjotriathlon.se .

VeckaTisdag (egenträning)Torsdag kl 19 (med guide)Söndag kl 10 (med guide)
20-22LöpningLöpning (egenträning)Cykel (egenträning)
23LöpningSimma teknik eller distansLöpning intervall
24CyklaSimma teknik eller distansLöpning intervall
25CyklaSimma teknik eller distansLöpning intervall
26LöpningSimma teknik eller distansCykla intervall
27LöpningSimma distansCykla/löpning
28CyklaSimma/löpningSimma/cykla/löpning
29LöpningSimma/löpningSimma/cykla/löpning

Vecka 30 avslutas med träningsveckan då grenarna i mini-tri och olympisk körs i en följd. Man väljer det som känns bäst och det går givetvis bra att dela upp så man kör en gren åt gången under dom tre dagarna.