Barntriathlon 10-15 år

Holmsjö barntriathlon avgörs lördagen den 29 juli 2023.

Barn mellan 10 och 15 år startar klockan 11:00 vid idrottsplatsen. Deltagarna simmar 100 meter, cyklar 5 km mot Långasjö och springer sedan 1 km på en vändbana mot Juvansmåla.

Du som förälder ansvarar för ditt barn och får gärna simma och bör cykla/springa med för trafiksäkerhetens skull!

Vid målgången väntar korv, fika och priser till alla deltagare. Föräldrar kan också köpa en korv och fika.

OBS! TEMPOSTYRE/TEMPOPINNAR ÄR INTE TILLÅTET I BARNKLASSERNA ELLER I MINITRI.

 

Anmälningsavgift 80kr.

Hålltider

Datum: 2023-07-29

08.20–10.00 Registrering på dansbanan vid idrottsplatsen Bredasjön
10.30–10.40 Genomgång vid scenen
10.40–10.55 Samling vid startområdet och uppvärmning
11.00 Start Barntriathlon 10-15 år
11.00– Loppet pågår, första målgång ca 11.20. Saft och bulle efter loppet.
11.45 Prisutdelning (preliminär tid)

Banbeskrivning

Dricka och mat
Passa på att ge din kropp lite dricka mellan ansträngningarna. I växlingen från simning till cykel och cykel till löpning finns en vätskekontroll som serverar vatten. Efter loppet bjuder vi på saft och bulle. Det finns enklare mat, fika och dricka att köpa i kiosken i Bredasjön för både deltagare och publik.

Banor
Simning 100 m
Startlinjen går vid vattenlinjen vid Bredasjöns idrottsplats. Vändning sker efter 50 meter från stranden runt en röd triathlonboj som är utlagd i sjön. Du simmar ut till bojen. Bojen ska rundas från höger till vänster, du ska således simma moturs, med vänster axel inåt mot bojen. När du rundat bojen simmar du tillbaks till stranden. På land och ute i vattnet finns föräldrar och funktionärer som snabbt ska kunna ingripa vid behov. Det är tillåtet för föräldrarna att simma med sina barn om de känner sig osäkra.

Cykel 5 km på asfalt
Cykelbanan är en vändbana, skyltad med pilar på skyltar. En förcyklist och en eftercyklist följer gruppen. Vid behov kan föräldrarna cyklar med sina barn under cyklingen. Deltagarna måste cykla på rätt sida av vägen för att inte kollidera med varandra eller mötande trafik. Det är viktigt att deltagarna får hjälp av en målsman att följa gällande trafikregler om de inte har koll på dem i tävlingssituationen - loppet körs på en trafikerad väg utan någon avspärrning.

Från växlingsområdet på fotbollsplanen cyklar deltagarna ut mot Eringsbodavägen där de tar höger mot Eringsboda. Efter 2,5 km vänder deltagarna runt en kon och cyklar precis samma väg tillbaks. Här finns vägvakter som ser till att det flyter på. Växlingen till löpningen sker vid fotbollsplanen. Här kan barnen dricka innan de ger sig ut på löpningen.

Löpning 1 km
Från växlingen springer du grusvägen mot Juvansmåla. Efter 500 meter, strax innan asfalten och Helens lada, vänder du runt en kon och springar samma väg tillbaka till målet. Se kartan över banan.

⇒ Karta över banan

Växlingsområde
Växlingsområdet ligger på fotbollsplanen i Bredasjön. Vid incheckning kontrolleras cyklarnas bromsar samt att hjälmar, hakremmar och knäppen är hela och CE-märkta. Cyklarna märks med ett nummer på en klisterlapp innan den placeras vid växlingen. Uthämtning av cykel görs efter avslutat lopp mot uppvisande av nummerlappen – släng den inte!